Τραχανότο με πιπεριές και χωριάτικο λουκάνικο



Μια ελληνική απάντηση στο συνηθισμένο ριζότο

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι τραχανά γλυκό
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια ψιλά
  • ½ πιπεριά πράσινη σε κυβάκια ψιλά
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο βιολογικό ή φρέσκο σπιτικό
  • 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο (τα φυλλαράκια)
  • 2 κουτ. σούπας ανθότυρο ξερό τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • λίγη ξινομυζήθρα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις φέτες του λουκάνικου χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, πετάτε το λίπος και τις αφήνετε να περιμένουν.
  2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον τραχανά και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε τον τραχανά με το λευκό κρασί και στη συνέχεια και τον κύβο του κοτόπουλου.
  3. Όταν ο τραχανάς πιει το κρασί, ξεκινάτε να προσθέτετε σταδιακά στην κατσαρόλα καυτό νερό από το βραστήρα, ανακατεύοντας τακτικά. Θα προσθέσετε όσο νερό χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί ο τραχανάς και να μείνει ζουμερός και χυλωμένος.
  4. Στο τέλος ανακατεύετε στο τραχανότο τις ψημένες φέτες του λουκάνικου, τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο και το ανθότυρο.
  5. Μοιράζετε το τραχανότο σε βαθιά πιάτα ή μπολ και προσθέτετε στο κέντρο του καθενός από ένα κουταλάκι ξινομυζήθρα. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Πηγή:newsbeast.gr



Originally posted 2016-04-12 09:19:31.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: