Η εφεύρεση της μπατονέτας τοποθετείται στο 1923 και αποδίδεται στον Πολωνό- Αμερικανό εφευρέτη Leo Gerstenzang, ο οποίος εμπνεύστηκε την δημιουργία της αφού παρακολούθησε τη σύζυγό του να εφαρμόζει κομμάτια βαμβακιού στο τέλος των οδοντογλυφίδων σε μια προσπάθεια να καθαρίσει δυσπρόσιτες περιοχές.
Σήμερα, οι περισσότεροι την χρησιμοποιούν για την υγιεινή των αυτιών, ωστόσο η χρήση μέσα στην καθημερινότητα μπορεί να αποδειχθεί άκρως… θαυματουργή!
Διατηρήστε καθαρά τα προϊόντα υγιεινής
Κάθε φορά που βυθίζετε το δάχτυλό σας σε ένα προϊόν που βρίσκεται μέσα σε βάζο, για παράδειγμα κρέμα προσώπου, εισάγετε βακτήρια στο δοχείο και κατ’ επέκταση και στο ίδιο το προϊόν. Για να διατηρήσετε τα προϊόντα σας απαλλαγμένα από μικρόβια, χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα για να αφαιρέσετε την ποσότητα του προϊόντος που χρειάζεστε.
Καθαρίστε τις ηλεκτρονικές συσκευές
Πόσες φορές μέσα στην ημέρα δεν χρησιμοποιείτε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή του κλιματιστικού, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή το τηλέφωνο του σπιτιού; Αλήθεια πόσες φορές έχετε σκεφτεί να τα καθαρίσετε όλα αυτά; Επειδή οι πτυχώσεις μεταξύ των κουμπιών και των πλήκτρων είναι μικρές και η διαδικασία καθαρίσματός τους αρκετά… ταλαίπωρη, οι μπατονέτες θα σώσουν την κατάσταση. Βυθίστε, λοιπόν, μία μπατεονέτα στο αντίστοιχο υγρό καθαριστικό και περάστε με το βαμβακάκι της τις ενδιάμεσες εγκοπές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.
Ξεκολλήστε ένα φερμουάρ
Δεν είναι λίγες οι φορές που τα φερμουάρ κολλάνε ή πιάνονται στο ύφασμα του ρούχου και δεν ξεκολλάνε με τίποτα. Για να τα ανοίξετε με ευκολία και χωρίς να καταστρέψετε το ρούχο ή το αξεσουάρ σας βάλτε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης, ενυδατικού χειλιών ή λαδιού στο βαμβάκι της μπανονέτας και τρίψτε γύρω από το κολλημένο φερμουάρ. Η λιπαρή ουσία θα λιπάνει το φερμουάρ και θα το βοηθήσει να ξεκολλήσει πιο εύκολα.
(?)
Πηγή: newsbeast.gr-paraxena