Η οργάνωση εξαπάτησε ηλεκτρονικά συνολικά 85 πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αποκομίζοντας συνολικά εκατομμύρια ευρώ
Ηγετικό ρόλο είχε ένας 28χρονος ο οποίος έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη, που αναλάμβαναν να στρατολογούν δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών (money mules) και να τους πείθουν να παραδώσουν την διαχείρισή τους στην σπείρα.
Οι απατεώνες
εντόπιζαν μέσω διαδικτύου καταλύματα και δωμάτια που δήθεν θα νοίκιαζαν, έκλειναν τηλεφωνικά ραντεβού με γιατρούς τάχα για να εξεταστούν ή επικοινωνούσαν τηλεφωνικά ή διαδικτυακά με πωλητές εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά των προϊόντων τους.
Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι θα κατέβαλαν άμεσα ηλεκτρονικά τα χρήματα, αποσπούσαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών των θυμάτων, τους προσωπικούς κωδικούς και τους κωδικούς επιβεβαίωσης συναλλαγής, αποκτώντας πλήρη πρόσβαση. Έτσι, μετέφεραν όσα χρήματα έβρισκαν στους λογαριασμούς αυτών που είχαν στρατολογήσει. Σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες στα στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων».
Ως τώρα, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 22 ως 32 χρόνων, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο. Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν τρία οχήματα, ένας υπολογιστής, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, πλήθος τραπεζικές κάρτες και μετρητά ύψους 5.165 ευρώ. Παράλληλα, η Ασφάλεια Τρίπολης συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων.
Οι πέντε δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, που άσκησε σε βάρος τους διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, απάτη με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και σε δεδομένα, πλαστογραφία πιστοποιητικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
.
Πηγή: Protothema.gr