Αν ανήκετε σε αυτούς που διαρκώς τσιμπολογάνε χωρίς να πεινάνε πραγματικά, τα αποτελέσματα νέας έρευνας ίσως σας οδηγήσουν να αλλάξετε στάση.
Οι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες τρώνε όχι επειδή πεινάνε πραγματικά αλλά επειδή υπάρχει διαθέσιμη τροφή. Σ» αυτό συμβάλλει η διαφήμιση που βομβαρδίζει τον καταναλωτή με διατροφικούς πειρασμούς.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας του David Gal, από το University of Illinois, στο Σικάγο, είναι πιο υγιεινό για τους ανθρώπους να τρώνε όταν πεινάνε σε μέτριο βαθμό παρά όταν δεν πεινάνε.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 45 φοιτητές.
Τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν πρώτα το επίπεδο πείνας τους και στη συνέχεια να καταναλώσουν ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες.
Για να μετρήσουν πώς το γεύμα επηρέαζε την υγεία των συμμετεχόντων μετρήθηκε το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα τους, σε τακτικά διαστήματα, μετά την κατανάλωση του γεύματος.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι άνθρωποι που πεινούσαν μετρίως πριν το γεύμα είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά την κατανάλωση του γεύματος έναντι των ανθρώπων που δεν πεινούσαν ιδιαίτερα πριν το γεύμα.
Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα συνδέονται ως γνωστό με διαβήτη, παχυσαρκία και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the Association for Consumer Research.
onmed.gr
seleo.gr-Ygeia