Τρουφάκια με 4 υλικά


Υλικά

  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 275 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 γρ. τρούφα γάλακτος
  • 80 γρ. τρούφα κουβερτούρας

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.


Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί.

Για να κάνουμε τα μπαλάκια χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι με το οποίο παίρνουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε, πλάθουμε γρήγορα με τα χέρια, το βουτάμε και το γυρίζουμε στην τρούφα, έτσι ώστε να πάει παντού. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλα τα τρουφάκια. Έπειτα τοποθετούμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο και τα διατηρούμε εκεί.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: