Υλικά
- 2 πακέτα αλεύρι Αλεύρι Robin Hood 1 πακέτο μοβ εκλεκτό ( σύνολο 3 πακέτα )
- 400 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 200 Βιτάμ ασημί φρέσκο
- 2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
- 750 γραμ γάλα
- 15 αυγά
- 9 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1.220 ζάχαρη
- 1 μικρο φλιτζάνι νερό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 30 γρμ κακουλέ
- 18 γρμ μαχλέπι
- 1/2 κουτ γλυκού μαστίχα
- 1 κουταλ. σούπας γεμάτη ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε γυάλινο μπολ βάζουμε το νερό και τις μαγιές και λίγο αλεύρι και φτιάχνουμε σαν ζύμη λουκουμάδες μέτρια πικτότητα σκεπάζουμε με διαφάνεια περιμένουμε να φουσκώσει
Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε τα μπαχαρικά
Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα ζάχαρη ΠΟΛΥ ΧΛΙΑΡΑ και μετά τα αυγά ανακατεύουμε με σύρμα προσθέτουμε και το ξύσμα λιώνουμε το βούτυρο να είναι ζεστό.
Αρχίζουμε το ζύμωμα μέσα στο αλεύρι μαγιά το μείγμα αυγών δουλεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο λίγο λίγο κάνουμε διπλώματα μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη, σκεπάζουμε με διαφάνεια και περιμένουμε να φουσκώσει
Όταν είναι έτοιμο κόβουμε με ΨΑΛΊΔΙ την ζύμη πλάθουμε τρία κορδόνια ενώνουμε και πλέκουμε βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολες
ΔΕΝ ΠΑΙΔΕΥΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
Περιμένουμε να φουσκώσουν ξανά.
Όταν είναι έτοιμα αλείφουμε με αυγό με λίγο νερό ΑΠΑΛΑ και ρίχνουμε σουσάμι η αμύγδαλα
Προθέρμανση τον φούρνο αέρα 170 βαθμούς για 25 λεπτά και άλλα 15 λεπτά στους 150
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΨΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ 170 ΒΑΘΜΟΎΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ
Και όταν τα βγάζουμε τα αφήνουμε στην σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν μετά τα βγάζουμε και από τα ταψιά με προσοχή στην σχάρα τα ξεκολλάω με προσοχή στην άκρη του τραπεζιού δεν τα ΠΑΤΑΩ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ και τα καλύπτω με μεμβράνη απαλά και κατάψυξη κι όταν θέλω τα ξεπαγώνω καιείναι σαν φρέσκα !!
Καλή επιτυχία
Amalia Athanasiou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό