Yλικά για την κρέμα
- 500 γρ τυρί μασκαρπόνε (εγώ έβαλα 3χ200γρ. δηλ.600 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια)
- 500 γρ. γάλα (εγώ έβαλα φρέσκο)
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 μπαστούνι βανίλια (εγώ έβαλα 2 βανίλιες)
- 50 γρ. κορν φλάουρ.
Εκτέλεση
Σ’ένα κατσαρόλι βάζω το γάλα,τη μισή ζάχαρη και το ζεσταίνω.Χτυπάω τ’αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη,τις βανίλιες για 1-2 λεπτά,προσθέτω και το κορν φλάου και χτυπάω άλλο 1 λεπτάκι.
Αδειάζω το μείγμα αυγών στο κατσαρολάκι με το ζεστό γάλα και ανακατεύω να πήξει σε σφιχτή κρέμα.
Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτω με μεμβράνη να μην κάνει ”πέτσα”.
Αφήνω να κρυώσει.(Εγώ την έβαλα στο ψυγείο)Αφού κρυώσει καλά,της προσθέτω το μασκαρπόνε και χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτω (προαιρετικά 1/2 κ.γ στιγμιαίο καφέ νες σκόνη)
ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ Stamo Estiatorio Drosia ΛΕΕΙ:
1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
3 διπλές δόσεις εσπρέσο
15 ml λικέρ αμαρέτο ή λικέρ Μπέιλις
κακάο για πασπάλισμα.
Φτιάχνετε τον καφέ,προσθέτετε το ποτό,βρέχεται ελαφρά τα σαβαγιάρ και τα στρώνετε σε πυρέξ.Σαβαγιάρ,κρέμα,σαβαγιάρ,κρέμα και τέλος πασπαλίζετε με κακάο.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ :
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά 150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 φλ.τσαγιού νερό
2 κ.σ νες καφε
4-5 κ.σ κονιάκ ή λικέρ αμαρέτο ή μπέιλις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και το αλεύρι.
Αδειάζω το μείγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 για 20 λεπτά περίπου.Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους.
Εντωμεταξύ φτιάχνω το σιρόπι.
Ζεσταίνω το νερό,διαλύω μέσα τον καφέ,και προσθέτω και τη ζάχαρη να λιώσει και αυτή.
ΔΕΝ ΒΡΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΦΟΥΚΩΝΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Ίσα να λιώσει η ζάχαρη!
Κατεβάζω από τη φωτιά,ρίχνω και το ποτό και αφήνω να κρυώσει!
Βάζω το τσέρκι της φόρμας κλειστό,όχι ανοιχτό πάνω σε μια πιατέλα και τοποθετώ το ένα παντεσπάνι,σιροπιάζω,βάζω κρέμα,ξανά παντεσπάνι και ξανά κρέμα.
Σκεπάζω με το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζω (το σιρόπι θα το πάρει όλο) και βάζω ψυγείο να παγώσει 3 ώρες!
Αφού παγώσει το ξεφορμάρω προσεχτικά και καλύπτω με σαντιγί πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο!!!!!
Σόφη Τσιώπου
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό