Υλικά
Για τη ζύμη:
- 1 φλιτζάνι 200 ml γάλα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 4-5 φλιτζάνια αλεύρι , όσο σηκώσει ανάλογα το αλεύρι και τις φλιτζάνες.
- 100 γρ, βούτυρο λιωμένο
- 1/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 150 γρ, τυριά διάφορα , φέτα και κασέρια
- Μαιδανό ψιλοκομμένο (δεν είχα εδώ)
- 2 ντομάτες σε κυβάκια
- 1 πιπεριά σε κυβάκια
- Η γέμιση μπορεί να είναι ότι υπάρχει στο σπίτι από λαχανικά ψητά, κιμά για μακαρόνια, πατατοσαλάτα με τυριά, βάλτε ότι τρώει η οικογένεια!!!
- 1 αυγό για επάλειψη
Κάνουμε ζυμώνοντας καλά μια μαλακιά…να μην κολλάει στα χέρια ζύμη, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφήνουμε να ξεκουραστούν 20 λεπτά τα στριφταράκια σκεπασμένα με μεμβράνη, να μην στεγνώνουν.
Τα περνάμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα.
Πατάμε στη μέση με ένα κουτάλι να κάνει βαθούλωμα και γεμίζουμε με μία κουταλιά από τη γέμιση που μας αρέσει καλύπτουμε τα τυριά με ντομάτα και πιπεριά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό