Υλικά
- ¼ κιλού ανθότυρο
- ½ κιλό φέτα βαρελίσια
- 1-4 πιπεριές καυτερές (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε και από το μέγεθός τους)
- 100γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- λίγο γιαούρτι
Εκτέλεση
- Βγάζετε κοτσάνια και σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε φετούλες.
- Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνετε σε μπολ και πατάτε με πιρούνι το ανθότυρο και τη φέτα. Τα ρίχνετε τμηματικά στο μπλέντερ, προσθέτοντας και μέρος από τις σοταρισμένες πιπεριές μαζί με λάδι του τηγανιού, την πάπρικα και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε όσο γιαούρτι χρειαστεί ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
- Διατηρείτε την τυροκαυτερή στο ψυγείο για αρκετό καιρό μέσα σε γυάλινο βάζο, ρίχνοντας στην επιφάνεια λίγο λάδι ακόμα.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό