Υλικά
500 γραμ αλεύρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ σούπας λάδι
Γέμιση
5 αυγά
1 κιλό φέτα
1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ η μια μικρή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το φύλο και κόβουμε 6 μπαλάκια να γίνουν 6 φύλα.
Ανοίξτε τα με τον τρόπο που λέω .
Σε ένα μπώλ έχετε θρυματίσει την φέτα μ ένα πιρούνι,ρίχνετε τα αυγά, πιπεράκι,και την κρέμα ,η το νουνού,ανακατεύετε καλά και σε ενα ταψί βάζετε λίγο λάδι σε όλη την επιφάνειά του και φύλλο και λάδωμα 2 φύλλα από κάτω ,μετά γέμιση εδώ κι εκεί διάσπαρτη την μισή,ξανά φύλλο , λάδι,γέμιση όλη πλέον και από πάνω άλλα 2 φύλα , χαράσουμε και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια λάδι με αυγό [χτυπάμε ένα αυγό με 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι] ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 35 λεπτά .
Πολύ ωραίο φύλλο για όλες της πίτες μας
Υλικά
1 πακέτο ολόκληρο αλεύρι [αλατίνη]
1 πακέτο νισεστέ [το βρίσκουμε στα ράφια των souper market]γιατί πολλοί με ρωτάνε τι είναι αυτό
6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
νερό από την βρύση κατ ευθείαν [δεν χρειάζεται χλιαρό αλλά οχι και πάγος
Εκτέλεση
Έχουμε ένα μπολ ,αδειάζουμε μέσα όλο το πακέτο αλεύρι ,ρίχνουμε και το λάδι.και το αλάτι ,ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική ,ούτε πολύ σφιχτή ,ούτε πολύ μαλακιά.ζυμώνουμε καλά και κόβουμε την ζύμη στο μέγεθος ενός μικρού μήλου βγαίνουνε περίπου 11 με 12 μπαλάκια .Τα καλύπτουμε με το νιστεσέ και τα αφήνουμε κανένα εικοσάλεπτο σκεπασμένα να ξεκουραστούν .Τώρα [εδώ προσοχή],σε ΄μία καθαρή επιφάνεια ρίχνετε νισεστέ ,παίρνετε ένα μπαλάκι και με τον ψιλό πλάστη το πατάτε λίγο και αφού το πασπαλίσετε με νισεστέ ξανά [το κάνει τραγανό] πλάθεται και το φτάνετε στο μέγεθος ενός μεγάλου ρηχού πιάτου ,το ξαναπασπαλίζεται με νισεστέ και το βάζετε στην άκρη ,επαναλαμβάνετε το ίδιο με όλα τα μπαλάκια ,άνοιγμα στο μέγεθος ενός πιάτου ,νισεστέ πασπάλισμα ,και στην άκρη .Αφού κάνετε όλη αυτή την διαδικασία ρίχνετε ξανά στην επιφάνεια του πάγκου νισεστέ πασπαλίζετε και παίρνετε 1 φύλλο [να είναι με νισεστέ αρκετό δηλαδή πασπαλισμένο]από πάνω .κι άλλο φύλλο [νισεστέ .από πάνω κι άλλο φύλλο νισεστέ ,δηλαδή τρία το ένα πάνω από το άλλο , με το πλάστη τον τυλίγεται και πλάθεται με 3 -4 κινήσεις έχετε τρία υπέροχα λεπτά σαν τσιγαρόχαρτο φύλλα ,ιδανικό για πίτες
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό