Το παραδοσιακό «σαλιγκάρι” της Σκοπέλου! Μια συνταγή για μια υπέροχη τυρόπιτα, με τη νοστιμιά του τραγανού χειροποίητου φύλλου, της φέτας και του τηγανιού!
Υλικά συνταγής
- Για το φύλλο:
- 500γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 αβγά
- 5-6 κ.σ. κρασί λευκό
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- νερό όσο πάρει
- Για τη γέμιση:
- 400 γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο λιωμένο με το πιρούνι
- 100 γρ. ανθότυρο
- 1 αβγό χτυπημένο
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο «γάντζο» του μίξερ χειρός, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη. Τηναφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Aνοίγουμε το φύλλο με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού (ψιλό) και το κόβουμε κατά μήκος ώστε να έχουμε κάθετες λωρίδες, σε τέτοιο πλάτος ώστε να μπορούν να τυλιχθούν ρολό.
- Kαταβρέχουμε το κάθε φύλλο με λάδι και ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά ανακατεμένα με το αβγό.
- Τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού και τηγανίζουμε την πίτα σε ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 10 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει το φύλλο και από τις δύο πλευρές.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό