Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη, της στιγμής, τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι χωρίς φύλλο. Απολαύστε τη για πρωϊνό, για γεύμα συνοδευτικό με τα ψητά σας αλλά και για δείπνο με μια ωραία πράσινη σαλάτα.
Υλικά
- 800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 κιλό ανθότυρο θρυμματισμένο
- 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 400 ml γάλα
- πιπέρι
- δυό πρέζες μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά -τη φέτα, το ανθότυρο, τα αυγά χτυπημένα, το βούτυρο, το γιαούρτι και το γάλα. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και νοστιμίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, για να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ομοιόμορφα.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό