Υλικά για την ζύμη
- 300 γρ. νερό χλιαρό
- 1 κ.σ. ξύδι
- ένα σφηνάκι λάδι
- 2 κ.γλ. αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει να έχουμε μία ζύμη μαλακή
Υλικά για την γέμιση
- 500 γρ γάλα
- 1 φλ. τσ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλ. τσ. παρμεζάνα
- 1 φλ. τσ. φέτα
- 4αβγα
- αλατι
- πιπέρι
- λίγο κουρκουμά
Εκτέλεση
Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ γάλα και 1φλ. τσ. σιμιγδάλι χοντρό, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ένα φλ. τσ. παρμεζάνα και ένα φλ. τσ. φέτα, 4 αβγά, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά να πάρει ένα ωραίο βαθύ κίτρινο χρώμα.
Όσο εμείς φτιάχνουμε την γέμιση η ζύμη μας έχει ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε λωρίδες και διπλώνουμε τριγωνικά
Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια μας σε μια λαμαρίνα, τα αλείφουμε με λαδάκι και ψήνουμε 50’στους 180c αέρα. Τραγανά και πεντανόστιμα, πάντα σας προτείνω ότι φτιάχνω, δοκιμασμένο και με επιτυχία
Μπήτε στην κουζίνα και παίξτε με την ζύμη
Καλή επιτυχία
Maria Kazdagli
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό