Τυροπιτάκια οπως τα έφτιαχναν από παλιά !!!

 Σήμερα έφτιαξα και αυτά τα καταπληκτικά μοναδικά σε γεύση τυροπιτάκια ..Μοναδικά γιατί η ζύμη είναι κ πολύ εύκολη και αφρός σαν κουρού ,αλλά κ γιατί μας τα έφτιαχνε η γιαγιά μου έτσι ακριβώς … Μία συνταγή που όπως είδα υπάρχει μόνο από πολύ παλιές νοικοκυρές … Αύριο θα ξαναφτιάξω γιατί κ φάγανε κ μοίρασα … !!! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε πανεύκολα οικονομικά γρήγορα!!!!

ΥΛΙΚΑ για 25 μέτρια τυροπιτάκια -Ανάλογα το μέγεθος που θα τα φτιάξετε .

1 αλεύρι φαριν απ -500 γραμ

1 πλάκα βιτάμ λιωμένο ή ένα κυπελάκι βιτάμ soft – η πλάκα είναι πιο φθηνή .

1 αυγό

1 κεσεδάκι γιαούρτι

λίγο αλάτι.

.

ΓΕΜΙΣΗ -Η γιαγιά μου έβαζε μόνο τυρί φέτα με λίγο πιπεράκι ,εγώ το άλλαξα  κ έβαλα

Τριμένη φέτα ποσότητα έβαλα με το μάτι περίπου 350 γραμ

1 αυγό

3 κουτ σούπας γιαούρτι

ΕΠΑΛΕΙΨΗ

1 κρόκο αυγού με 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο … Αλλοι αραιώνουν με λίγο νερό αλλά εμένα νμου μυρίζει αβγουλίλα κ βάζω λαδάκι /..

.

 Ρίχνω σε μπολ μεγάλο το γιαούρτι το αυγό το αλάτι το λιωμένο βούτυρο κ ανακατεύω με μία μαρίζ καλά .

Αδειάζω κ το πακέτο την φαριν απ όλη και με το χέρι  μαζεύω τα υλικά κ γίνετε ακριβώς μία πολύ ωραία ελαστική ζύμη.

Κόβω ισομεγέθη μπαλάκια σαν φιρίκι μικρό το μέγεθος το ανοίγω σε ξύλινη επιφάνεια πρώτα λίγο με το χέρι κ μετά ρολάρω με τον πλάστη  ,

Βάζω 1 κουτ σούπας γέμιση κλείνω και  τα βάζω στην σειρά σε ταψί με λαδόκολλα που την έχω ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο .

Από πάνω τα περνάω με το πινέλο το μείγμα αυγό λάδι .

ΓΕΜΙΣΗ

Σε μπολ η τριμμένη φέτα το γιαουρτάκι το αυγό και ανακατεύω .

Δεν φουσκώνουν αν τα βάλετε κοντά κ δεν θα κολλήσουν .

.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα περίπου 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ,θα τα δείτε να πάρουν χρώμα.

.

Είναι εξαιρετικά θα μπορούσα να πω τα πιο ωραία !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: