Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1κ,σ αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Νερό χλιαρό όσο πάρει Για τη γέμιση:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κιλό φέτα
1 αυγό
σουσάμι Εκτέλεση: Ζυμώνουμε με τα υλικά μας μία ζύμη μέτρια έως σφιχτή. Θα μαλακώσει όταν φουσκώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Την ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο με τα χέρια μας, την λαδώνουμε καλά και κάνουμε στο κέντρο μία τρύπα με τα δάχτυλά μας και χαράζουμε από το κέντρο προς τα έξω.
Απλώνουμε αρκετό τυρί τριμμένο και λάδι,και αρχίζουμε να ρολάρουμε από μέσα προς τα έξω.
Κάνουμε ένα μακρύ στριφτάρι ,το βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο καλά,
Το περνάμε με 1 αυγό αφού το χτυπήσουμε με λίγο νεράκι με ένα πινέλο, Ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Πηγήhttp://zzcook.blogspot.gr/
Originally posted 2016-10-18 13:30:55.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό