Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κάψουλες βανίλια
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/5 φλιτζανιού κονιάκ
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, την κανέλα, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα που περιέχει το αλεύρι και τους κρόκους χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις σαν να διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα μπήγοντας ένα μαχαιράκι το εσωτερικό της. Αν το μαχαιράκι βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμη.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό