Βρετανία: Η ζωή σε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο – «Είμαστε σαν αιχμάλωτοι»

Δύο άνθρωποι που τέθηκαν σε καραντίνα περιγράφουν την καθημερινότητά τους στα ξενοδοχεία αναφοράς

Ο Μοχάμεντ Νουρ έχει μπροστά του δέκα ημέρες καραντίνας σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, καθώς η πτήση του καθυστέρησε και βρέθηκε αντιμέτωπος με τους νέους διασυνοριακούς ελέγχους που επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Δεν έχω κανένα βιβλίο. Δεν έχω το Κοράνι. Δεν έχω τίποτα εδώ», είπε σε τηλεφωνική συνομιλία ο 55χρονος μουσουλμάνος, μετά την άφιξή του χθες Δευτέρα στο Χίθροου, μια μέρα μετά το προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα να «προσγειωθεί» με ένα λογαριασμό 1.750 λιρών (περίπου 2.000 ευρώ).

Σε ένα άλλο κοντινό ξενοδοχείο, η 61χρονη Σόλε, που αρνήθηκε να δώσει το επώνυμό της, τόνισε ότι συνειδητοποίησε πολύ αργά ότι οι νέοι κανόνες θα εφαρμόζονταν πριν επιστρέψει από μια επίσκεψη σε φίλους της στη Χιλή.

«Είμαστε σαν αιχμάλωτοι σε αυτά τα δωμάτια», είπε. Η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει ότι τα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από χθες Δευτέρα, είναι απαραίτητα για την προστασία του προγράμματος εμβολιασμών κατά της Covid-19 και την προστασία από τις παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Άτομα που επιστρέφουν από οποιαδήποτε από τις 33 χώρες που το Λονδίνο χαρακτηρίζει «υψηλού κινδύνου», πρέπει να πληρώσουν 1.750 λίρες για ένα πακέτο διαμονής — καραντίνας διάρκειας 10 ημερών σε ξενοδοχείο.

Αφού μεταφερθούν με λεωφορείο σε ξενοδοχεία που έχουν υπογράψει σύμβαση με το κράτος, πρέπει να περάσουν τον χρόνο τους στα δωμάτιά τους με τα γεύματα να παραδίδονται στην πόρτα του δωματίου τους.

Ο Νουρ, ένας οδηγός ταχυδρομικής υπηρεσίας, επισκέφτηκε τη Σομαλία μετά το θάνατο του αδερφού του και αισθάνεται ότι τιμωρείται επειδή ταξίδεψε για να φροντίσει τη μητέρα του. Πέρασε τέσσερις ώρες στο αεροδρόμιο επιχειρηματολογώντας για την υπόθεσή του και λέει ότι θα αρνηθεί να πληρώσει.

«Η οικογένειά μου με περίμενε έξω από το αεροδρόμιο και δεν μπορούσα να τους δω. Ο 11χρονος γιος μου με περίμενε», είπε.

Η Σόλε σκοπεύει να περάσει το χρόνο της συνομιλώντας με φίλους, παρακολουθώντας τηλεόραση και κάνοντας διαδικτυακά μαθήματα και γιόγκα.

Και εκείνη αισθάνεται ότι τιμωρείται μετά από διακοπές που έκανε από ένα αγχωτικό έτος εργασίας σε νοσοκομείο όπου θεράπευε ασθενείς με Covid-19.

«Γιατί συνέβη αυτό; Η νέα παραλλαγή είναι στη Νότια Αφρική και πρόκειται να εξαπλωθεί ούτως ή άλλως», είπε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: