Wedding διλήμματα: Ο Γιώργος Βαγιάτος σου δίνει όλες τις λύσεις!

Ο Γιώργος Βαγιάτας βάζει βατραχοπέδιλα, ροζ μπρατσάκια και κάθεται κάτω από μια ομπρέλα θαλάσσης για να στοχαστεί και να προβληματιστεί γύρω από τα μεγαλύτερα wedding διλήμματα.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Yes I Do, τα γραφεία του περιοδικού κατακλύστηκαν από χιλιάδες (μην πω εκατομμύρια και είμαι υπερβολικός) μηνύματά σας στα οποία με ρωτούσατε ό,τι έχει να κάνει με τον γάμο. Δυστυχώς επειδή έπεσε το σύστημα ποτέ δεν έλαβα κανένα απ’ όλα αυτά, αλλά είμαι σίγουρος πως εσείς τα στείλατε.

Το λιγότερο που μπορώ να κάνω λοιπόν για την αγάπη σας (μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα αλλά πάντα προτιμώ το λιγότερο) είναι να φτιάξω εδώ έναν μπούσουλα από συχνές ερωτήσεις και διλήμματα γάμου στα οποία θα δίνω τη δική μου απάντηση. Τέλος πια το άγχος και τα λάθη στα θέματα του γάμου. Πλέον ξέρετε.

Ε: DJ ή ορχήστρα;

Α: Εδώ το δίλημμα είναι πιο μεγάλο. Και ανάλογο της ηλικίας σας. Είστε πάνω από 60, μεγαλώσατε σε χωριό, ξεμωραθήκατε ξαφνικά, παρατήσατε οικογένεια και παιδιά και θέλετε Κονιτοπουλέους στον γάμο σας; Τότε ορχήστρα. Όλοι οι άλλοι DJ. Όσο καλή και να είναι μια ορχήστρα, αλλαγή από Πάολα σε Billie Jean δεν μπορεί να κάνει (αυτή η αλλαγή έχει γίνει μπροστά μου, μην αφήνεται τον DJ να πιει). Έχει τεράστιο εύρος, μπορεί να σας συντροφεύει από μουσική φαγητού και κλαρίνα μέχρι το Μακαρένα στις 5 το πρωί. Και είναι ένα άτομο, δεν θα πληρώσετε ολόκληρη ορχήστρα.

Ε: Μεγάλος γάμος ή κλειστός;

Α: Όσο μεγάλος και να είναι ένας γάμος, μετά από δύο ώρες μένουν μόνο αυτοί που θα ήταν στον κλειστό. Άρα η διαφορά είναι πιο μικρή από όσο νομίζουμε. Απλά είναι πεταμένα λεφτά. Αν οι γονείς σας ζαλίζουν γιατί έχουν ένα όνομα στην κοινωνία και δεν γίνετε να μη καλέσουν τον τριτοξάδερφο του κυρ Ανέστη του μπακάλη η λύση είναι απλή, αν τους πληρώσουν, ας καλέσουν και 2000 άτομα. Εσείς μη χαλάσετε ευρώ. Όλοι χαρούμενοι.

Ε: Πώς διαλέγω κουμπάρο, κουμπάρα;

Α: Έχεις κάποιον φίλο-η με τον οποίον δε θες να χαθείς και να έχεις δικαιολογία να τον βλέπεις συχνά; Αυτόν διάλεξε. Να προσέξεις να είναι ο πιο fun και λιγότερο σοβαρός από όλους τους φίλους.

E: Μοντέρνο ντύσιμο; Όπως casual ρούχα, ξυπόλητοι, με σορτσάκια κλπ ή κλασσικό;

Α: Εδώ θα σας εντυπωσιάσω. Κλασσικό με άντε μερικές μοντέρνες πινελιές. Και εξηγώ. Το γάμο σας και τις φωτογραφίες του γάμου θα τις δείχνετε για πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια. Οτιδήποτε λοιπόν πολύ μοντέρνο σήμερα, θα δείχνει τουλάχιστον γελοίο στο μέλλον. Δεν με πιστεύετε; Για δείτε τις φωτογραφίες από τον γάμο τον γονιών σας. Οι στα 30 όπως εγώ, λογικά θα βλέπετε μαλλιά τόσο φουσκωτά, με τόση περμανάντ που σας προκαλούν μόνο γέλιο. Κι όμως τότε ήταν κουλ. Το οτιδήποτε κουλ και μοντέρνο σήμερα, θα είναι γελοίο σε 10 χρόνια. Οπότε όλα κλασσικά, με μοντέρνες πινελιές. Πώς καταλαβαίνουμε όμως το κλασσικό; Δείτε γάμους από τα 30’ς μέχρι σήμερα, κάποια στοιχεία παραμένουν τα ίδια. Ε αυτά. Κάντε καμιά δουλειά, δεν γίνεται όλα έτοιμα.

Ε: Καλοκαιρινός γάμος ή χειμωνιάτικος;

Α: Όταν μου λένε «θα παντρευτούμε Δεκέμβρη πριν τα χριστούγεννα» ρωτάω, «αλήθειας Σε ποιο μήνα είσαι;». Και πάντα το πετυχαίνω. Αν δεν υπάρχει τέτοιου είδους ανάγκη, γάμος μόνο το καλοκαίρι. Μη βλέπετε μόνο το ωραίο του καιρού. Έχει πρακτικά καλά. 1ον Μπορείς να κλείσεις ξωκλήσι, πολύ φθηνότερο και 1000 φορές καλύτερο από εκκλησία. 2ον Μπορείς να βρεις εύκολα αυλή, κτήμα κάποιου για την δεξίωση, πολύ φθηνότερο και 1000 φορές καλύτερο από αίθουσα εκδηλώσεων. 3ον Καλύτερη εποχή για μήνα του μέλιτος. Αυτά!

Ε: Να πάμε μήνα του μέλιτος ή όχι;

Α: Χωρίς να θέλω να σας αγχώσω, μάλλον έχετε κάνει τα καλύτερα ταξίδια στην ζωή σας μέχρι να παντρευτείτε. Η τουλάχιστον τα επόμενα καλά θα είναι στα 50+ σας. Οπότε να πάτε το καλύτερο και ακριβότερο ταξίδι που μπορείτε. Τι είπατε, είναι κιτς οι εξωτικοί προορισμοί; Αυτό να λέτε στον εαυτό σας για την υπόλοιπη ζωή σας γιατί μάλλον δεν θα τους δείτε ποτέ. Πάτε.

Ε: Πολιτικός ή θρησκευτικός;

Α: Καλώς η κακώς έχουμε συνηθίσει να θεωρείται γάμος-γάμος ο θρησκευτικός. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την τελετή, όσο με την ιεροτελεστία. Είναι κάπως σαν το Πάσχα. Πλέον πολλοί δεν το γιορτάζουμε λόγω θρησκείας και πίστης αλλά λόγω παράδοσης. Είναι κάτι σαν ελληνική γιορτή, το αρνί, η βόλτα με τον επιτάφιο, το τσούγκρισμα των αβγών. Όσο άθεος και να είσαι, σου αρέσει. Ο θρησκευτικός γάμος, είναι απλά ελληνικός γάμος. Εξάλλου αυτό που όλοι θυμούνται είναι το πάρτυ μετά. Επιλέξτε ένα ξωκλήσι που δεν χωράτε να μπείτε και όλα οκ. Τώρα ως προς τον πολιτικό γάμο, σε ποιο μήνα είπαμε είσαι;

Ε: Κρασιά ή open bar;

A: Μάπα κρασιά και μετά open bar δε ντεμέκ γουέη. Όχι μπάρμαν και τέτοια, φτιάχνει ο καθένας μόνος του. Θα βαριούνται δεν θα κάνουν πολλά. Άλλη καλή λύση αφού έχουμε καλοκαιρινό γάμο. Τσίπουρο. Είναι παμφθηνο, βαράει πολύ.

Ε: Να κάνω μπάτσελορ ή όχι;

Α: Κοίτα λίγο τους φίλους σου, κοίτα τις φίλες σου. Νομίζεις πως τα τελευταία χρόνια τους βλέπεις λίγο? Αυτό δεν είναι τίποτα. Δε θα τους βλέπεις καθόλου, εκτός αν παίζουν τα παιδιά σας. Οπωσδήποτε μπάτσελορ, και οπωσδήποτε 3ήμερο ταξίδι.

Ε: Να πάρω ακριβό δαχτυλίδι ή όχι;

Α: Κάποτε η ζωή της γυναίκας δεν ήταν πολύ καλή. Πριν 40 χρόνια, θα έμενε πάντα σπίτι και θα έπρεπε να φροντίζει τους πάντες. Οπότε ο γάμος ήταν η δική της μέρα. Πλέον τις γυναίκες τις τρέμουμε και λέμε ευχαριστώ που μας αφήνουν να βγαίνουμε απ’ το σπίτι. Έτσι ο γάμος έχει χάσει τη σημαντικότητα του. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί φθηνό δαχτυλίδι. Κοίτα λίγο το εργένικο σπίτι, πόσο κάνει το PC, το laptop, η τηλεόραση, το κινητό, το τάμπλετ? Πόσο κάνουν οι αναρτήσεις που έβαλες? Πόσο κάνει το διαρκείας? Λοιπόν όλα αυτά τα προσθέτεις και το δαχτυλίδι πρέπει να είναι πιο ακριβό. Τι εννοείς υπερβολή, φίλε αναγνώστη? Είναι λιγότερο σημαντική από το PC σου? Α, είπα μήπως. Ότι και να λέει μια γυναίκα το μονόπετρο της αρέσει πολύ. Οπότε βάλε δόσεις, ξηλώσου. Θέλουμε να το βγάζει το βράδυ γιατί δεν αντέχει το δάχτυλο της το βάρος. (ευχαριστώ κορίτσια).

Ε: Είναι η κατάλληλη-ος;

Α: Αυτό το ερώτημα είναι δύσκολο γιατί σκέφτεσαι με το σημερινό μυαλό σου. Η απάντηση βρίσκεται 30-40 χρόνια μετά. Κλείστε λοιπόν τα μάτια (ανοίξτε τα, δεν μπορείτε να διαβάζετε) και σκεφτείτε, πως θα είστε σε 40 χρόνια. Σας φαίνεται καλό? Κάντε το.  Σας φαίνεται όχι τόσο καλό? Μην το κάνετε. Μην ξεχνάτε πως με τον γάμο διαλέγετε κολλητό, μάνα-πατέρα αλλά και τον μεγαλύτερο εχθρό σας.

Ε: Να κάνω σeξ την πρώτη νύχτα του γάμου;

Α: Το σeξ την πρώτη νύχτα του γάμου γινόταν, γιατί ήταν το πρώτο σeξ. Αν πάρεις έναν 18χρονο που δεν κάνει ποτέ σeξ, και τον έχεις να είναι άυπνος για 2 μέρες, τον μεθύσεις, τον κουράσεις, πάλι θα είναι τόσο αναμμένος που θα έχει όρεξη να κουβαλήσει την γυναικά 10 ορόφους και ακόμα να θέλει. Εσείς απλά κοιμηθείτε.

Ε: Μπουφέ ή σερβιτόρους;

Α: Θα σας πω κάτι που δεν ξέρουν πολλοί. Η λέξη μπουφές βγαίνει από την έκφραση « Μπούφε που δεν επέλεξες μπουφέ». Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος στον γάμο? Να περάσετε καλά? Όχι, προφανως. Να πληρώσετε όσο μπορείτε λιγότερο. Με τον μπουφέ το κάνετε όσο μπορείτε πιο δύσκολο να φάνε. Ήδη τα παιδιά και οι γηραιότεροι θα μείνουν νηστικοί. Άρα θα κουραστούν πιο γρήγορα, άρα θα φύγουν πιο νωρίς, άρα μικρότερο κόστος. Μπουφές λοιπόν, ασυζητητή.

Κάπου εδώ φθάνουμε στο τέλος μας, χαίρομαι που μοιράστηκα μαζί σας τη σοφία που έχω αποκομίσει από τους μηδέν γάμους που έχω κάνει και τους δύο που έχω πάει. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε και για άλλες ερωτήσεις ξέρετε πού να με βρείτε. Παρακαλώ (υποθέτω μου είπατε όλοι ευχαριστώ και είμαι ευγενικός).

Υ.Γ. Προφανώς οι απόψεις του κειμένου αντιπροσωπεύουν μόνο εμένα και όχι τις απόψεις του Yes I Do. Βασικά αν ήταν αυτές οι απόψεις του Yes I Do μάλλον θα ήταν το χειρότερο περιοδικό/site γάμου που έγινε ποτέ. (ή το καλύτερο)

yes-i-do.gr

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: