WRC: Νικητές οι Γάλλοι Ogier- Landais στο ράλλυ της Φινλανδίας

Αυτό που έγινε στο φετινό ράλλυ στη Φινλανδία δεν έχει ξαναγίνει. Ήταν το ράλλυ των ανατροπών. Τρία μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος έμειναν εκτός συναγωνισμού. Ο μεγάλος διεκδικητής του αγώνα, Ο Kalle Rovanpera, εγκατέλειψε στην προτελευταία ειδική διαδρομή

Το Ράλλυ στη Φινλανδία, ήταν ο πιο εντυπωσιακός αγώνας της χρονιάς με τις μεγαλύτερες ανατροπές. Από την 1η ειδική διαδρομή έως την 18η Ε.Δ οι Φινλανδοί Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid) ήταν επικεφαλής του αγώνα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους.

Την Παρασκευή οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja ( HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid) είχαν έξοδο, κατέληξαν σε ένα δένδρο και έμειναν θεατές.

Τις επόμενες ημέρες σχεδόν όλοι οι οδηγοί είχαν μικρές εξόδους αλλά όχι τίποτα σημαντικό. Μέχρι σήμερα το πρωί όλα πήγαιναν καλά. Η βροχή των περασμένων ημερών έκανε δύσκολη τη ζωή των οδηγών αφού οι ειδικές γλιστρούσαν. Σήμερα μέχρι και την Power Stage είχε ήλιο και οι ειδικές ήταν σε καλή κατάσταση.

Το κακό για την ομάδα της Toyota ξεκίνησε με τους  Elfyn Evans- Scott Martin. Μόλις 200 μέτρα από την εκκίνηση της 19ης Ε.Δ σε μια αριστερή, ο Evans έχασε την πρόσφυση, χτύπησε σε κάτι δένδρα, επέστρεψε στο δρόμο αλλά πλέον χωρίς να μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: