WRC: Οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen κέρδισαν την 1η Ε.Δ στο ράλι στη Λετονία

Ξεκίνησε στη Λετονία, ο 8ος γύρος του WRC και όλα δείχνουν ότι θα δοθεί μάχη για το πρώτο σκαλοπάτι. Προγνωστικά δεν κάνουμε αφού ο αγώνας μπορεί να κριθεί και στην τελευταία ειδική της Κυριακής.
Μπορεί στο shakedown -που δεν βαθμολογείται- οι Ott Tanak- Martin Jarveoja να ήταν πιο γρήγοροι όμως στην 1η Ε.Δ του αγώνα έκαναν αρκετά λάθη και έπεσαν στην 7η θέση. Φαίνεται ότι ο Εσθονός με το μόνο οδηγό που αγχώνεται είναι ο Rovanpera.

Στην προσπάθεια του να κάνει τον καλύτερο χρόνο έκανε δύο λαθάκια που τον έριξαν αρκετά πίσω.
Βέβαια ακόμη είμαστε στην αρχή και στις 20 Ε.Δ πολλά θα αλλάξουν. Ωστόσο στην 1η Ε.Δ μήκους 11.13 χλμ το καλύτερο χρόνο έκαναν οι Φινλανδοί Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid).
Ήταν κατά 2.4’’ πιο γρήγοροι από τους Βέλγους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe ( HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid) και Sebastien Ogier- Vincent Landais (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid). Οι δύο τελευταίοι έκαναν ίδιο χρόνο.

Σε απόσταση αναπνοής από τους Neuville και Ogier βρίσκονται στην 5η θέση οι εκπληκτικοί Λετονοί Martin Seks- Renars Francis που τρέχουν για πρώτη φορά με το υβριδικό Ford Puma Rally1. Την πρώτη οκτάδα κλείνουν οι Elfyn Evans- Scott Martin, Takamoto Katsuta – Aaron Johnston και Ott Tanak- Martin Jarveoja.

Οι εκπληκτικοί Λετονοί Martin Seks- Renars Francis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: