WRC Rally Italia Sardegna: Επική ανατροπή στα τελευταία χιλιόμετρα- Οι Tanak- Jarveoja κέρδισαν τον αγώνα για δύο δέκατα του δευτερολέπτου

Ποιος θα το φανταζόταν ότι μετά από τρείς ημέρες αγώνα, 16 ειδικές διαδρομές και 266.12 χλμ ο νικητής θα έβγαινε στα τελευταία χιλιόμετρα της Power Stage. Η τελευταία ειδική ήταν 7.10 χλμ. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais είχαν μια διαφορά 6.2 δευτερόλεπτα από τους Εσθονούς Ott Tanak- Martin Jarveoja. Λογικά αυτοί ήταν οι νικητές.

Όμως ένα κλατάρισμα στα τελευταία χιλιόμετρα, της τελευταίας ειδικής του αγώνα, έφερε την ανατροπή. Οι Γάλλοι έχασαν ρυθμό και οι Εσθονοί κέρδισαν για 2 δέκατα του δευτερολέπτου τον αγώνα. Όταν τερμάτισαν και ενώ βρισκόταν στην ειδική το γαλλικό πλήρωμα ήξεραν ότι εξασφάλισαν την 2η θέση. Το κλατάρισμα όμως στο Yaris άλλαξε τα δεδομένα.

 

 

Ήταν μια επική ανατροπή. Ούτε οι ίδιοι Εσθονοί δεν πίστευαν ότι κέρδισαν τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή S. Ogier στα τελευταία χιλιόμετρα.

Αλλά και οι Sebastien Ogier- Vincent Landais που ετοιμάζονταν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι για 2 δέκατα έχασαν την πρωτιά.

Στο WRC2 νικητές αναδείχθηκαν οι Sami Pajari- Enni Mälkönen. Η νεαρή συνοδηγός του Pajari ανταποκρίθηκε πλήρως. Συνεργάστηκε άψογα με τον Sami Pajari ο οποίος οδήγησε γρήγορα χωρίς να κάνει λάθη.

Ποιοι τερμάτισαν:

Οι Tanak- Jarveoja έκαναν την πρώτη τους νίκη για το 2024. Ο Tanak κατέκτησε την 20η νίκη στην καριέρα του. Ο T. Neuville που εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία πήγε και του έδωσε συγχαρητήρια.

Φέτος ισχύει το νέο σύστημα βαθμολογίας με τρεις διαφορετικές κατατάξεις, που ευνοεί καταστάσεις, όπως στην περίπτωση του Neuville που κέρδισε την Power Stage.

H βαθμολογία μετά το Ράλλυ στη Σαρδηνία

WRC Rally Italia Sardegna: Επική ανατροπή στα τελευταία χιλιόμετρα- Οι Tanak- Jarveoja κέρδισαν τον αγώνα για δύο δέκατα του δευτερολέπτου gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: