WRC Rally Italia Sardegna: Με αρκετές αλλαγές ξεκινάει το μεσημέρι ο 6ος γύρος του WRC στη Σαρδηνία

Πιο μικρό σε ειδικές διαδρομές αλλά με αρκετές συμμετοχές ξεκινάει το μεσημέρι ο 6ος αγώνας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ για το 2024. Ένας δύσκολος χωμάτινος αγώνας που τα λάθη απαγορεύονται

Σήμερα το μεσημέρι ξεκινάει το Ράλλυ της Σαρδηνίας με αρκετές συμμετοχές αλλά σίγουρα πιο «κοντός» από κάθε άλλη φορά. Οι οργανωτές ζητούν να μην εξαντλούνται τα πληρώματα και οι αγώνες να είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να μειωθούν τα πολλά και περιττά χιλιόμετρα στις απλές διαδρομές. Αλλά όπως φαίνεται μείωσαν και τις ειδικές διαδρομές αλλά και τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Το Rally Italia Sardegna φέτος έχει μόνο 16 ειδικές διαδρομές που θα γίνουν το τριήμερο (Παρασκευή 31 Μαΐου) , Σάββατο (1 Ιουνίου) και Κυριακή (2 Ιουνίου). Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα που θα κάνουν οι αγωνιζόμενοι είναι 266,12.

Οι συμμετοχές στον αγώνα θεωρούνται αρκετές. Ξεκινούν συνολικά 87 πληρώματα. Από αυτά τα 8 είναι στην κατηγορία Rally1 (λείπει ένα πλήρωμα της Toyota), 45 είναι στην κατηγορία Rally2 ( από αυτά τα 40 είναι WRC2) και στην κατηγορία Rally3 συμμετέχουν 34 πληρώματα (  WRC3 και JWRC) .

Στην κατηγορία Rally1 η αγωνιστική ομάδα της Toyota κατεβαίνει με τους Elfyn Evans- Scott Martin, Takamoto Katsuta – Aaron Johnston και Sebastien Ogier- Vincent Landais.

Η αγωνιστική ομάδα της Hyundai έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe,Ott Tanak- Martin Jarveoja και  Dani Sordo – Candido Carrera.

Τέλος η αγωνιστική ομάδα της Ford η M-Sport έχει τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster-– Louis Louka.

Η μάχη στην πρώτη κατηγορία θα δοθεί ανάμεσα στους Thierry Neuville και Elfyn Evans που βρίσκονται μπροστά στη βαθμολογία.

Πιο πίσω βαθμολογικά βρίσκονται οι Katsuta και Ott Tänak.

Δυνατά θα κινηθεί ο Dani Sordo, που στην ουσία αφού δεν τρέχει σε όλους τους αγώνες θα βοηθήσει βαθμολογικά την ομάδα του στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

Στη Hyundai, τους Thierry Neuville και Ott Tänak, υποστηρίζει ο Dani Sordo, ως ατού στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

Δυσκολία στους χωμάτινους αγώνες αντιμετωπίζει το πρώτο πλήρωμα που «καθαρίζει» το δρόμο. Το πρώτο πλήρωμα ευνοείται μόνο αν βρέχει που όμως για το συγκεκριμένο αγώνα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Οι αγωνιζόμενοι χθες έκαναν την καθιερωμένη βόλτα με το “τρενάκι” στο κέντρο της πόλης

Σήμερα οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν τις παρακάτω ειδικές διαδρομές.

WRC Rally Italia Sardegna: Με αρκετές αλλαγές ξεκινάει το μεσημέρι ο 6ος γύρος του WRC στη Σαρδηνία gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: