Xάθηκε αεροσκάφος από τα ραντάρ στην Ινδονησία

Ένα δικινητήριο αεροσκάφος της ινδονησιακής αστυνομίας στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε άνθρωποι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ χθες Σάββατο, καθώς εκτελούσε πτήση προς τη νήσο Μπατάμ, νότια της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσαν η αστυνομία και οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας, ενώ διεξάγονται έρευνες στην περιοχή.

Το αεροπλάνο, που απογειώθηκε από το Πανγκάλ Πινάνγκ, στο νησί Μπάνγκα, στις 09:30, πιστεύεται ότι συνετρίβη σε μια περιοχή ανάμεσα στα νησιά Μενσανάκ και Σεμπάνγκα ή Γκεντάρ, σύμφωνα με μια αναφορά της αστυνομίας που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Μια ομάδα έρευνας εντόπισε αντικείμενα που πιστεύεται ότι προέρχονται από το αγνοούμενο αεροσκάφος–καθίσματα, αποσκευές και έγγραφα–κατά την ίδια αναφορά. Σύμφωνα με το δηλωτικό επιβατών και φορτίου, στο αεροπλάνο επέβαιναν 15 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας  βρέθηκαν επίσης διάφορα αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκαν στους επιβάτες.

«Εντοπίσαμε συντρίμμια», δήλωσε στο Reuters ο Μπαμπάνγκ Σελίστιο, επικεφαλής της
BASARNAS, και πρόσθεσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται σε μια περιοχή έκτασης 200 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων.

Σύμφωνα με τον Σελίστιο, είναι ακόμη πολύ πρόωρο για να εκτιμηθεί εάν υπάρχουν επιζώντες ή όχι. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν έχουν βρεθεί σοροί των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Τέσσερα περιπολικά σκάφη της ινδονησιακής αστυνομίας κάνουν έρευνα στην περιοχή, όπως και πλοία του ινδονησιακού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης η τελευταία καταγεγραμμένη θέση του αεροπλάνου στο ραντάρ είναι περίπου 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ταντζούνγκ Πινάνγκ.

«Με την έγκριση των ινδονησιακών αρχών, ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα (σ.σ. δικινητήριο αεροσκάφος) Fokker 50 έχουν σπεύσει στην περιοχή και συμμετέχουν στην προσπάθεια των Ινδονήσιων για τον εντοπισμό του αεροπλάνου» που αγνοείται, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της ΥΠΑ της Σιγκαπούρης. 

«Δύο πλοία αναμένουν την άδεια των ινδονησιακών αρχών για να συμβάλουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», προστίθεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: