Χιώτικα κουλουράκια βουτύρου με μαστίχα

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι λικέρ μαστίχα
  • 1 πρέζα μαστίχα τριμμένη
  • 2 κουτ.γλυκ. καλά γεμάτες, σόδα
  • 2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

 1. Χτυπήστε πρώτα καλά το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει.

2. Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και ρίξτε έναν έναν τον κρόκο μέσα στο βούτυρο.

3. Ανακατέψτε λίγο ακόμα και προσθέστε την ζάχαρη, διαλύστε τη σόδα μέσα στο γάλα, αν δεν θέλετε σόδα μπορείτε να αντικαταστήσετε με 3 κουταλάκια κοφτά αμμωνία πάλι μέσα στο γάλα, ρίξτε το γάλα μέσα στα υπόλοιπα υλικά.

4. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το λικέρ μαστίχα χτυπήστε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα ρίξτε τη στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα (οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ μαλακές).

5. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά, που έχετε ανακατέψει και τη μαστίχα σε σκόνη και το μπέικιν πάουντερ και φτιάξτε μια απαλή αφράτη ζύμη.

6. Φτιάξτε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα επιθυμητέ , αλείψτε με ασπράδι αβγού και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25’ -30’ στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

7. Μόλις ροδίσουν τα βγάζετε από τον φούρνο και τα ακουμπάτε σε μια σχάρα του φουρνου να κρυώσουν.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει η μαστίχα μπορείτε να αρωματίσετε με ανθόνερο ή βανίλια

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: