Υλικά
- 800 γραμμ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
- 1 κ.γλ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 500 γραμμ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας μας σε κομμάτια και το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, και την πάπρικα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα το ροδισμένο κρέας
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρεύτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.
Αναστασία Τ. για το idiva.gr
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό