Υλικά για 4 άτομα
- 4 τεμάχια κότσι χοιρινό
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 ποτήρι μπύρα
- 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
- δενδρολίβανο
- 6-7 φύλλα δάφνη
- 8-10 κόκκους πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό κότσι και βάζετε κομματάκια σκόρδο γύρω-γύρω. Βάζετε το
ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει και σοτάρετε τα κότσια να κάνει κρούστα.
Σβήνετε με κρασί και την μπύρα. Βάζετε στην γάστρα μια στρώση από δενδρολίβανο, φύλλα
δάφνης και μεταφέρετε τα κότσια.
Το ψήνετε για 3 ώρες στους 200οC. Συνοδέψτε με πατάτες φούρνου
Μια ακόμα νόστιμη συνταγή από τον Ηπειρώτη σεφ, Τάσο Τόλη
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό