Ένα πιάτο για να εντυπωσιάσετε χωρίς κόπο!
Υλικά (4 άτομα)
- 800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 ml λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ανάλογο αλατοπίπερο
- 300 γραμμάρια μουστάρδα
- 115 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα
Για το ρύζι
- 2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
- 100 γραμμάρια κάσιους
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
- 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλετάκια.
- Στη συνέχεια ρίξτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε να ζεσταθεί καλά.
- Σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέστε την πιπεριά, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σβήστε με το κρασί, αφήστε να τραβήξουν τα υγρά και προσθέστε τη μουστάρδα.
- Αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Εάν η σάλτσα σφίξει προσθέστε λίγο κρασί ακόμα.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το βγάζετε από την εστία και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρύζι.
Για το ρύζι
- Πλένετε το ρύζι με πολύ νερό: Το βάζετε σε ένα μπολ, το γεμίζετε με νερό και το αφήνετε 10 λεπτά.
- Το σουρώνετε, το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο. Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Το αφήνετε να περιμένει.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει.
- Ρίχνετε μέσα τα κάσιους, το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
- Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό