ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ!!!
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο: 700γρ.αλευρι, 1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
1 κ.γλ. μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, καυκαλήθρες)
2 πράσα (το άσπρο μέρος)
4-5 κρεμμυδακια
1 ξερό κρεμμυδι
Ανιθο μισό ματσακι και
Μαιδανο, πιπερι
600 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
2 αυγα
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σοταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρω ελαφρώς (ελάχιστα) όλα τα χορταρικά ίσα να μάραθουν με λίγο λαδι.
Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τα αυγά και τη φέτα, που τα βάζω αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Για το σπιτικό φύλλο τώρα, χώρισα τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια και ανά τέσσερα τα βουτύρωσα και τα άφησα για μια ώρα στο ψυγείο.
Άνοιξα μετά δύο φύλλα (κάθε φύλλο από 4 δλδ) ένα φύλλο για κάτω κι ένα φύλλο για πάνω απ τη γέμιση.
Την περναω με λαδάκι, τη χαράζω, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ,Sunday Lous-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com