Υλικά Μερίδες 6
2 μέτριες πατάτες
2 κολοκύθια καθαρισμένα
2 μεγάλα καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1σκελίδα σκόρδο
4 κλωνιά μαιντανό -4 κλωνιά άνηθο
5 κλωνιά σέλινο
2 φύλλα σπανάκι
1 παντζάρι με τα φύλλα του
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 λεμόνια
λίγο πιπέρι
Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε κομμάτια .
Τα βάζετε σε κατσαρόλα με 8 ποτήρια νερό.
Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισο-σκεπασμένη κατσαρόλαπερίπου 1 ώρα.
Τα κατεβάζετε από την φωτιά και τα περνάτε από τον μύλο των χόρτων από τις μεγάλες τρύπες.
Τα ξαναβάζετε στην φωτιά και προσθέτετε το πιπέρι
Τα βράζετε λίγο μέχρι να πήξει πολύ ελαφρά η σούπα προσθέτοντας στο τέλος τις 3 κουταλιές λάδι.
Σερβίρετε την υπέροχη σούπα με χυμό λεμονιού
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
syntages
Tags: μάτια, φωτιά