Χριστουγεννιάτικα cookies

Υλικά

  • 500 γρ. κουβερτούρα 65% σε μικρά κομμάτια
  • 450 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 360 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 90 γρ. κακάο
  • 15 γρ. σόδα
  • 525γρ. αλεύρι 55%
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλλα
  • Ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  •  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  • Χτυπάμε στο μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη κρυσταλλική, καστανή και το βούτυρο στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα μας.
  • Προσθέτω την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκάλι.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα και τη χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί.
  • Πλάθουμε μπαλάκια 100 γρ και τα τοποθετούμε στο ταψί χωρίς να τα πατάμε.
  • Επειδή τα μπισκότα μας θα απλώσουν καλό είναι να μην τα στριμώξουμε.
  • Ψήνουμε για 12 λεπτά.
  • Με το που ψηθούν αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Originally posted 2017-12-06 15:03:54.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: