Υλικά
- 500 γρ. κουβερτούρα 65% σε μικρά κομμάτια
- 450 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 γρ. κακάο
- 15 γρ. σόδα
- 525γρ. αλεύρι 55%
- μοσχοκάρυδο
- κανέλλα
- Ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Χτυπάμε στο μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη κρυσταλλική, καστανή και το βούτυρο στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα μας.
- Προσθέτω την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκάλι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα και τη χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί.
- Πλάθουμε μπαλάκια 100 γρ και τα τοποθετούμε στο ταψί χωρίς να τα πατάμε.
- Επειδή τα μπισκότα μας θα απλώσουν καλό είναι να μην τα στριμώξουμε.
- Ψήνουμε για 12 λεπτά.
- Με το που ψηθούν αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Originally posted 2017-12-06 15:03:54.
Πηγή - idiva.gr
Tags:
φαγητό