Ένα γλυκό που θα αρέσει σε πολλούς
Υλικά (8-10 άτομα)
- 450 γραμμάρια γάλα φρέσκο
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 αβγά τα οποία χωρίζουμε από το ασπράδι τους
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια ψίχα ψωμιού του τοστ ή περισσεύματα από τσουρέκι
- 6-8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα «φρούτα του δάσους» την οποία έχουμε πρώτα ζεστάνει λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ζεσταίνουμε ελαφρώς.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με τα 50 γρ. ζάχαρης, έως ότου αφρατέψουν και αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε στο μείγμα τα τρίμματα του ψωμιού ή του τσουρεκιού και το αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως αλείψει με μια μικρή ποσότητα βούτυρο.
- Ψήνουμε στον φούρνο 30 λεπτά έως ότου δέσει. Μόλις δέσει περιχύνουμε σιγά-σιγά τη χλιαρή μαρμελάδα.
- Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
- Καθώς χτυπάμε τη μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Γαρνίρουμε την πουτίγκα γύρω-γύρω και τη βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί, να σφίξει και να ροδίσει.
Originally posted 2015-12-14 08:51:44.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό