Χριστουγεννιάτικο Ψωμί


Υπέροχο, αφράτο Χριστουγεννιάτικο ψωμί

Μια εκπληκτική συνταγή για ψωμί σαν τσουρέκι, που μπορείτε να απολαύσετε ιδανικά τις περίοδο των Χριστουγέννων κάθε ώρα! Κατάλληλο για ειδικά πρωινό, σνάκ αλλά και να συνοδεύσει ένα πλούσιο γεύμα!

Υλικά

  • 341 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 37 ml. σπορέλαιο
  • 100 ml. νερό χλιαρό
  • 55 gr. αυγά ολόκληρα
  • 39 gr. κρόκους αυγών
  • 13 gr. μέλι
  • 18 gr. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό, τους κρόκους, το νερό, το μέλι, την ζάχαρη, την μαγιά για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι.Χρησιμοποιούμε μίξερ ή ζυμώνουμε με το χέρι για 5 λεπτά.
  3. Κατόπιν την ζυμώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε ακόμη 45 λεπτά να ξαναφουσκώσει.
  4. Μόλις η ζύμη ομογενοποιηθεί με το λάδι, την μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
  5. Ζυγίζουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 ισόποσες ζύμες.Πλέκουμε τις ζύμες σε μια πλεξούδα.
  6. Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του ψωμιού.
  7. Πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε και αφήνουμε το ψωμί σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  8. Ψήνουμε το ψωμί για περίπου 35 λεπτά.Επειδή το έχουμε αλείψει με αυγό και θα πάρει χρώμα, μόλις ροδίσει η επιφάνειά του, σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
  9. Αφήνουμε το ψωμί να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ακουμπώντας το σε σχάρα.

*Tips Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη για να παραμείνει μαλακό και αφράτο!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: