Ο πιο λαχταριστός συνδυασμός θαλασσινών με ζυμαρικά.
Υλικά
- 1 χταπόδι 1-1/2 κιλό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κγ. πιπέρι σε κόκκους
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 200 γρ. χυμό ντομάτας
- 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1/4 άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι με νερό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 6-7εκ. Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σοταριστεί ρίχνουμε και το χταπόδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μακαρονάκι και το αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Στα τελευταία 15 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το μακαρονάκι με 1,2 lt ζεστό νερό. Βγάζουμε το από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε το μακαρονάκι να τραβήξει τα υγρά και να βράσει τελείως. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
Το μακαρονάκι όταν το βγάλουμε από τη φωτιά θα «κρατάει» λίγο, γι” αυτόν το λόγο το αφήνουμε 10 λεπτά εκτός φωτιάς για να μαγειρευτεί τελείως. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή 2 κσ. ξύδι από κόκκινο κρασί!
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό