ΥΠΕΞ Ισραήλ: Οι γιοι του Χανίγια ζητούν τα 3 δισ. δολ. που είχε σε τουρκικές τράπεζες και ο Ερντογάν δεν τα δίνει

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, με δημοσίευσή του στο X ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των γιων του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς που σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στην Τεχεράνη.

Η διαμάχη αφορά ένα τεράστιο ποσό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να διατηρούνται σε τουρκικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα του Χανίγια.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του στο X ο Κατς: «Αυτή την εβδομάδα, ξέσπασε μια σύγκρουση μεταξύ του Ερντογάν και των γιων του Ismail Haniyeh, οι οποίοι ζήτησαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που διατηρούνταν σε τουρκικούς τραπεζικούς λογαριασμούς με το όνομα του πατέρα τους. Ο Ερντογάν αρνήθηκε να αποδεσμεύσει τα κεφάλαια. Πώς ο Haniyeh, γεννημένος στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Shati, συγκέντρωσε τέτοια περιουσία; Πόσοι Παλαιστίνιοι στη Γάζα θα μπορούσαν να ζήσουν καλύτερη ζωή αν είχαν φτάσει σε αυτούς τα χρήματα; Και το πιο σημαντικό, ποια είναι η σχέση του Ερντογάν με τα χρήματα;».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα μπορούσε να αποκαλύψει βαθύτερες, πιθανώς ανησυχητικές, συνδέσεις μεταξύ Τουρκίας και Χαμάς λέγοντας: «Μια γνωστή φράση είναι “Ακολούθησε τα χρήματα” -σε αυτήν την περίπτωση η τοποθεσία τους είναι ξεκάθαρη».

Comments

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: