Υλικά
- 240 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 3 αυγά
- 350 — 400 γρ. τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν (kerrygold, gouda, emental)
- 3/4 φλ. σπορέλαιο
- 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
- 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ’αυγά με το γιαούρτι και το σπορέλαιο.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το αλεύρι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β. για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει. Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό