Μπριάμ, μία από τις πιο απλές συνταγές με λαχανικά. Εύκολο, γρήγορο και με όλη τη νοστιμιά των καλοκαιρινών και όχι μόνο, λαχανικών και μυρωδικών . Ένα νηστίσιμο , από τα καλύτερα πιάτα που έχει να επιδείξει η ελληνική κουζίνα. Απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
- 4-5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 4-5 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
- 2 πιπεριές (κόκκινη-πράσινη) κομμένες σε φέτες
- φρέσκα φύλλα, δυόσμο, βασιλικό και μαϊντανό ψιλοκομμένα
- 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3/4 ποτηριού λάδι
- 1 ποτήρι νερού νερό
- 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα προαναφερόμενα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε με το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον ντοματοπελτέ και προαιρετικά το ζωμό λαχανικών (μη σας φαίνεται λίγο το νερό, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30 λ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μετά το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35 λ περίπου, μέχρι ψηθούν καλά και πάρουν χρώμα τα λαχανικά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό