Από τότε που το δοκίμασα το φτιάχνω σχεδόν κάθε απόγευμα !!! Φανταστικό σε γεύση !!
Kράνμπερι
Μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα τα θρεπτικά συστατικά του, ωστόσο δεν το προτιμάμε συχνά!
Ο λόγος για το κράνμπερι με το πορφυρένιο τους χρώμα, που όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τις θετικές του επιδράσεις για τον οργανισμό μας.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν από τον καρκίνο, ενισχύουν την καρδιά και προλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών C, Κ και Ε, μαγγανίου και φυτικών ινών.
ΦΤΙΑΞΤΕ το στα γρήγορα και θα το απολαύσετε σίγουρα !!!
Υλικά για 2 άτομα
1 μήλο και 1 αχλάδι ,ή 2 μήλα όπως προτιμάτε
1 χούφτα κράνμπερι
κανέλα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό από 1 λεμόνι
Τι κάνουμε
Πλένουμε και καθαρίζουμε το μήλο με το αχλάδι ή τα 2 μήλα.
Τα τοποθετούμε σε χαμηλό κατσαρολάκι και ρίχνουμε περίπου 1 δάχτυλο από τον πυθμένα νερό .
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά να πιούν το νεράκι όλο και τα γυρνάμε με προσοχή μην διαλυθούν.
Πασπαλίζουμε με κανέλα
Οταν τα γυρίσουμε στα 5 λεπτά δηλαδή ρίχνουμε από πάνω τους και τα κράνμπερι κουνάμε το κατσαρολάκι πέρα δώθε να βράσουν μαζί κι αυτά να προστεθεί το άρωμα και η γεύση τους μέσα στα φρούτα.
Αυτό για άλλα 5 λεπτά.Σύνολο βρασμού 10 λεπτά να πιούν όλο το νεράκι τους θέλουμε θα το δείτε αυτό κι εσείς .
Μόλις το πιούν όλο το νερό κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε από πάνω τους το μέλι κουνώντας το κατσαρολάκι πέρα δώθε.
Τα αφήνουμε μέσα στο κατσαρολάκι να κρυώσουν εντελώς τα σερβίρουμε σε πιατελάκι και ..τα εξαφανίζουμε στην κυριολεξία !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ οπωσδήποτε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
syntages
Tags: άρωμα, φρούτα, φωτιά