ΥΛΙΚΑ για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 250 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 500 γρ.καρότα τριμμένα στο λεπτό του τρίφτη
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 1/3 κ.γ. γαρίφαλο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 βανίλιες
- 150 γρ. τριμμένα καρύδια
Υλικά για το γλάσο
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμ. δωματίου
- 250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμ. δωματίου
- 1 βανίλια
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλύπτω τη φόρμα με λαδόκολα.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 4-5 λεπτά περίπου
Ρίχνω σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζω το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατεύω στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι και το μπέικιν και ρίχνω τελευταία τα καρύδια.
Γεμίζω τη φόρμα με το μίγμα και ψήνω για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσω στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά.
Το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
Για το γλάσο, χτυπάω το βούτυρο με το τυρί κρέμα,την άχνη και την βανίλια.
Καλύπτω όλο το κέικ με το γλάσο και το διατηρώ στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό